english  |    vakok és gyengénlátók
Ma 2021. április 12.
hétfő, Gyula napja van
  Katalógus   Folyóirat   Szolgáltatások
   Új könyvek
   Régi könyves gyűjtemény
   
Leo Scheffczyk: A katolikus hit világa

 

Az eredeti könyvet – A hit világa 1977 – átdolgozták és kiegészítették XVI. Benedek pápa visszaemlékezéseivel, Leo Scheffczyk életrajzi-teológiai portréjával és egy teljes körű irodalomjegyzékkel. A magyar fordítás alapjául tehát a könyv átdolgozott, 2008 évi német kiadása szolgált.
"Napjainkban túlnyomórészt az általános értelemben vett kereszténységet vizsgálják, és valamilyen homályos krisztianizmusra hajlanak. Ezzel szemben a könyv arra vállalkozik, hogy áttekintse a katolikum teljes konkrét valóságát. Az alak kifejezés a katolikus hit lelkét és formáját, a katolikus tanítást és életet, a katolikus hittartalmat és struktúrát jelenti, amely értelmes egészként állítja magát az önkényesség pluralizmusának tendenciáival szemben. Ebben az értelmes egészben egységet alkot a mozgás és a rend, a feszültség és a harmónia, a misztérium és az életközelség. Sőt olyan egységről van szó, amely megsejtet valamit a katolikus hitvilág rég feledésbe merült szépségéből is, mely a modern emberre is meggyőző hatást tud kifejteni." (Leo Scheffczyk)

 

vissza

Bibliotheca Digitalis

Tekintse meg Elektronikus dokumentumok menüpontunkat!

Esztergomi Hittudományi Főiskola Könyvtára | 2500 Esztergom, Szent István tér 10. (Szent Adalbert-központban) | Tel.: +36 33 541 957 | E-mail: konyvtar@eszhf.hu