english  |    vakok és gyengénlátók
Ma 2021. április 12.
hétfő, Gyula napja van
  Katalógus   Folyóirat   Szolgáltatások
   Új könyvek
   Régi könyves gyűjtemény
   
Dolhai Lajos: A szentségek teológiája

Dolhai Lajos könyve a Szent István Társulatnál jelent meg. A szerző az Egri Hittudományi Főiskola rektora, a PPKE Teológiai Kar magántanára.

Katolikus szentségtan közel négy évtizede jelent meg utoljára Magyarországon (Cserháti József, Az egyház és szentségei, SzIT, Budapest 1972). Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, a PPKE Teológiai Kar magántanára Szent István Társulatnál megjelent könyve – a hiány mellett – azért is nagy jelentőségű, mert a szentségtan a II. Vatikáni Zsinatot követően formai és tartalmi szempontból is megújult. A szerző mindegyik szentségre vonatkozóan összefoglalja a bibliai alapokat, felvázolja a szentségek dogmatörténetét, majd pedig rendszerezett módon megismerhetjük az Egyház tanítását. Ez a szentségtan a korábbi kézikönyvekhez viszonyítva hangsúlyosabban mutatja be a liturgikus összefüggéseket, hiszen az Egyház liturgiája a szentségekről szóló tanítás megkülönböztetett forrása. Nemcsak a papoknak, kispapoknak és hitoktatóknak, hanem a keresztény értelmiségieknek is ajánljuk ezt a könyvet, hogy általa tudományos igényességgel megismerjük az Egyház szentségekre vonatkozó hitét (A szentségek teológiája, SzIT, Budapest 2011, 383 oldal. Ára: 2600 ft).

 

vissza

Bibliotheca Digitalis

Tekintse meg Elektronikus dokumentumok menüpontunkat!

Esztergomi Hittudományi Főiskola Könyvtára | 2500 Esztergom, Szent István tér 10. (Szent Adalbert-központban) | Tel.: +36 33 541 957 | E-mail: konyvtar@eszhf.hu