english  |    vakok és gyengénlátók
Ma 2018. május 24.
csütörtök, Eszter, Eliza napja van
  Katalógus   Folyóirat   Szolgáltatások
   Új könyvek
   Régi könyves gyűjtemény
   
Új könyvek
Ferenc pápa: Őrzők vagyunk: Szerdai katekézisek 2013-2014

Ebben a kötetben Ferenc pápa sorozatokba illeszkedő katekézisei mellett az összes, a szerdai kihallgatásokon elhangzott beszéde olvasható.

részletek

Szent Ágoston: Zsoltármagyarázatok IV.

Szent Ágoston hívő áhítattal közeledik a zsoltárok szövegéhez, amelyet szent szövegnek tekint, csak ritkán tesz kritikai megjegyzést a fordításról. Tudja, hogy a Szentlélek művét tárja fel hallgatóságának, amely misztériumokat tartalmaz.

részletek

Erkölcsteológiai tanulmányok 19.

Az Erkölcsteológiai Tanulmányok 19. kötetébe az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében készítették a szerzők írásaikat. A kiengesztelődés elvi és gyakorlati szempontjaira világítunk rá tanulmánykötetünkben.

részletek

XVI. Benedek megnyilatkozásai I-II.

A Szent István Társulat második alkalommal adja olvasói kezébe a szentatya fontosabb megnyilatkozásainak gyűjteményét. Elsőként 2005-ben, Szent II. János Pál pápa huszonhét éves szolgálatának írásait és beszédeit vehettük kézbe három kötetben, ezúttal XVI. Benedek pápa nyolcéves szolgálatának művei és beszédei látnak napvilágot, két kötetben.


részletek

Reformáció és ökumenikus párbeszéd: Teológiai tanulmányok

Az ökumenikus szellemiség és elköteleződés jegyében rendezte meg a PPKE Hittudományi Kara Reformáció és ökumenikus párbeszéd címmel a Teológia Tanári Konferenciáját a 2017-es esztendő kezdetén.

részletek

Ars longa, vita brevis: A hetvenéves Rokay Zoltán köszöntése

Rokay Zoltán római katolikus pap, egyetemi tanár, 1947. július 20-án született Szabadkán (Subotica) szülei ötödik gyermekeként. Középiskolai éveit a szabadkai Paulinum falai között töltötte, ahol érettségi vizsgáit 1966-ban tette le. Közvetlenül az érettségit követően jelentkezett az egyházmegye kispapjai közé, s miután felvételt nyert, a zágrábi teológiai fakultáson kezdte el teológiai tanulmányait.


részletek

Gerhard Lohfink: A Miatyánk új értelmezésben

Aki a Miatyánk szavait mondja, olyan térbe lép, ahova már számtalan ember belépett. Ez a tér mérhetetlenül nagy, úgyhogy mindenki, aki a Miatyánkot akarja imádkozni, helyet talál magának benne, s mindannak, ami foglalkoztatja: megannyi kérdésének, kérésének és vágyának.

részletek

Belső utazás: Szépirodalmi antológia

Ez a gyűjteményes kötet a Tanítvány folyóirat mintegy hét évét felölelő irodalmi anyagából ad ízelítőt. A rend nyitni szeretett volna a szélesebb közönség felé jól felismerve a folyóirat lehetőségét.

részletek

Jean-Pierre Torrell: A katolikus teológia

Attól a pillanattól kezdve, hogy a teológia meglátta a napvilágot, művelői úgy fogták fel azt, mint a hitben és a hitről való elmélkedést a Kinyilatkoztatás és az értelem kettős fényében. Kinyilatkoztatás, hit, értelem – ez a teológia három nélkülözhetetlen eleme.


részletek

Boldog VI. Pál pápa: Eucharisztia: Ajándék, jelenlét, titok

A következő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten lesz 2020-ban. A magyar főváros egyszer már otthont adott az Eucharisztikus Világkongresszusnak, mégpedig 1938-ban, amelyen részt vett Eugenio Pacelli bíboros államtitkár mint a pápa követe (a későbbi XII. Pius pápa), és helyettese, Giovanni Battista Montini is (a későbbi VI. Pál pápa).

részletek

első < 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 > következő
vissza

Bibliotheca Digitalis

Tekintse meg Elektronikus dokumentumok menüpontunkat!

Esztergomi Hittudományi Főiskola Könyvtára | 2500 Esztergom, Szent István tér 10. (Szent Adalbert-központban) | Tel.: +36 33 541 957 | E-mail: konyvtar@eszhf.hu