english  |    vakok és gyengénlátók
Ma 2020. június 5.
péntek, Fatime napja van
  Katalógus   Folyóirat   Szolgáltatások
   Új könyvek
   Régi könyves gyűjtemény
   
Új könyvek
Ferenc pápa: Politika és társadalom: Beszélgetések Dominique Woltonnal

Dominique Wolton francia kommunikációkutatónak egy éven át tizenkétszer volt alkalma találkozni Ferenc pápával, hogy hosszabb interjút készítsen vele.

részletek

Robert Sarah bíboros, XVI. Benedek közreműködésével: Szívünk mélyéből [Papságról, cölibátusról és a Katolikus Egyház válságáról]

2019 nyarának végén XVI. Benedek és Sarah bíboros írásokat, gondolatokat és javaslatokat osztottak meg egymással. Találkozásaik célja az volt, hogy a lehető legnagyobb világossággal állítsák elénk a katolikus papság, ezen belül a cölibátus lényegét.


részletek

A liturgiatudomány kézikönyve

Egy eredetileg 1998-ban, öt kötetben olaszul megjelent, igen terjedelmes és összefoglaló mű egykötetbe szerkesztett magyar változata. A bőséges válogatás bemutatja a keleti és nyugati rítusokat, a liturgia kapcsolatát a Bibliával, ismerteti a keleti (szír, kopt, örmény, bizánci stb.) és a nem római nyugati (latin, ambrozián, gall, hispán) liturgiák történetét. 

részletek

Szent II. János Pál pápa Önéletrajz

Milyen volt a későbbi pápa gyermek- és fiatalkora? Kik hatottak személyisége és hivatása alakulására? Hogy élte át a második világháború éveit? Melyek voltak papi, püspöki, bíborosi évei legmeghatározóbb eseményei? Mit jelentett számára Szent Péter utódjaként szolgálni az Egyházat? 

részletek

Ferenc pápa megmondja részletek a szentatya írásaiból és beszédeiből

E könyvben Ferenc pápa beszédeiből és írásaiból olvashatnak egy csokorra valót. Az első fejezet a 2015-os Laudato si' kezdetű enciklika rövidített változata, összefoglalja jelenünk legégetőbb problémáit: a globális felmelegedést, a környezetpusztítást, a háborúkat, a menekültválságot, a nyomort. 

részletek

Ferenc pápa Aperuit Illis kezdetű Motu Proprio apostoli levele amellyel elrendeli Isten igéjének vasárnapját

Ferenc pápa Megnyitotta értelmüket kezdetű Motu Proprio apostoli levele.

részletek

Kocsis Imre: Bevezetés az Újszövetség könyveibe

Az átdolgozott kiadásban megjelenő kötet szerkezete hasonló, mint a korábbi kiadásoké.
Az első részben, amely a kortörténeti áttekintést foglalja magában, mind a zsidóság, mind a pogányság társadalmi, kulturális és vallási adottságairól szó esik, külön hangsúlyozva az Újszövetséggel való kapcsolódási pontokat.részletek

Fila Béla: A hetedik szoba küszöbén: Válogatott prédikációk

„Nemde lángolt a szívünk, amikor beszélt az úton, és kifejtette az Írásokat?” – mondják a tanítványok egymásnak, mielőtt Emmauszból visszatérnek Jeruzsálembe. Világosság támadt elméjükben, lángra gyúlt a szívük, miközben hallgatták a Feltámadott szavait. 

részletek

Kovács Zoltán: A Magyarok Nagyasszonya mint Eucharisztikus Asszony

„A hívek közössége úgy tekint Máriára, az »eucharisztikus asszonyra«, mint önmaga legszebb ikonjára, és szemléli benne az eucharisztikus élet páratlan mintáját” – olvassuk a 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alapdokumentumában.

részletek

Klemens Richter: Templomtér és egyházkép: A templomtér és az élő közösség viszonya

Az istentisztelet tere az a hely, ahol az egyház és a közösség ünnepli a hitet. A liturgikus ünneplés formája és a tér kialakítása egyértelműen megmutatja, miként gondolkodik egy közösség a hitéről, és hogyan látja önmagát. 

részletek

első < 1  2  3  4  5  6  7  8  ...  13  14  15  16  17  18  19  20 > következő
vissza

Bibliotheca Digitalis

Tekintse meg Elektronikus dokumentumok menüpontunkat!

Esztergomi Hittudományi Főiskola Könyvtára | 2500 Esztergom, Szent István tér 10. (Szent Adalbert-központban) | Tel.: +36 33 541 957 | E-mail: konyvtar@eszhf.hu