english  |    vakok és gyengénlátók
Ma 2017. december 16.
szombat, Etelka, Aletta napja van
  Katalógus   Folyóirat   Szolgáltatások
   Új könyvek
   Régi könyves gyűjtemény
   
Új könyvek
Ferenc pápa: Reggeli prédikációk 1.

Ferenc pápa már a megválasztását követő napokban egyértelművé tette, hogy kiemelten fontos feladatának tekinti a hívőkkel való szoros, mindennapos kapcsolat kialakítását. Ezt a célt szolgálják a reggelente a hívők naponta változó kis csoportjának a Szent Márta-ház kápolnájában tartott pápai szentmisék és homíliák, melyeknek rövid összefoglalóját néhány óra múlva közzé is teszik - először a Vatikáni Rádióban és annak honlapján, majd más médiumokban is.

részletek

Peter Neuner: Luther Márton reformációja. Katolikus helyzetfelmérés az ökumenikus párbeszéd szempontjából

Nem sok olyan intézmény van, amely ötszáz éves múltra tekinthetne vissza: inkább csak városok, egyetemek, és természetesen az egyházak.Éppen ezért teljesen érthető, hogy az evangélikus egyházak ünnepélyes keretek között emlékeznek meg Luther fellépésének ötszáz éves évfordulójáról

részletek

Esztergomi Zsinatok a 19-20. században

XI. Pius pápa is sürgette az 1849. évi nagy bécsi püspöki értekezlet döntését a zsinatok tartásáról, így Scitovszky János hercegprímás (1849-1866) elhatározta egy tartományi zsinat összehívását.

részletek

Órigenész: Kommentár János Evangéliumához

Órigenész (185-253) az ókeresztény tudományos gondolkodás és spiritualitás meghatározó alakja, aki hatalmas életművet hagyott hátra.

részletek

The History of Courts and Procedure in Medieval Canon Law

Edited by Wilfried Hartmann and Kenneth Pennington

részletek

Gerhard Lohfink: A Názáreti Jézus - mit akart és ki volt ő?

Ki volt Jézus? Próféta? Sok próféta volt rajta kívül akkoriban. Csodatévő gyógyító? Radikális forradalmár? Bölcs rabbi? Belőlük is akadt bőven. Gerhard Lohfink, a neves német bibliatudós arra kérdez rá, hogy mi tette egyedivé Jézust, és mit is akart ő valójában.


részletek

Szuromi Szabolcs Anzelm: Az egyházi intézményrendszer története

A kinyilatkoztatásból levezetett és az ősegyházban jelen lévő – íratlan – normák, rövid idő elteltével írott jogszabályokban kerültek meghatározásra.

részletek

Joseph Ratzinger - XVI. Benedek pápa: Végidő: A halál és örök élet kérdései

Egyik legjelentősebb teológiai művében Joseph Ratzinger tisztázza a halált, a lélek halhatatlanságát, a feltámadást és az örök életet érintő kérdéseket.


részletek

Nicolaus Cusanus: A hit békéje

Nicolaus Cusanus a "középkor" és "újkor" közötti korszakküszöb talán legnagyobb formátumú gondolkodója volt.

részletek

Basile Cole OP és Paul Conner OP: Teljes kereszténység A megszentelt élet teológiája

Két domonkos szerzetes közös munkája ez a könyv, akik a római "Angelicumon", azaz a Szent Tamás Pápai Egyetemen és más helyeken is tartottak kurzusokat a megszentelt életről, és szeretnének hozzájárulni a témához a megszentelt élet intézményeiben és az apostoli élet társaságaiban élő személyek számára

részletek

első < 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14 > következő
vissza

Bibliotheca Digitalis

Tekintse meg Elektronikus dokumentumok menüpontunkat!

Esztergomi Hittudományi Főiskola Könyvtára | 2500 Esztergom, Szent István tér 10. (Szent Adalbert-központban) | Tel.: +36 33 541 957 | E-mail: konyvtar@eszhf.hu